gs_unicef_battle_008

AMSTERDAM – UNICEF organiseert de UNICEF Talent Battle. Een muzikale strijd in poppodium Bitterzoet tussen jongeren met als inzet 2500 euro aan muziekapparatuur naar keuze en 2 dagen opnametijd in de Red Bull Studios Amsterdam. In de jury zitten oa Ferry Doedens en Pearl Jozefzoon. Presentatie is in handen van UNICEF Ambassadeur Nicolette van Dam.

Wat is de UNICEF Talent Battle?
Dit jaar organiseert UNICEF Nederland voor de eerste keer de UNICEF Talent Battle. Dit is een talentenjacht speciaal voor jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar die zich met hun muzikale talent willen inzetten voor UNICEF. We dagen jongeren uit om hun muzikale talent in te zetten voor kinderen die minder mogelijkheden hebben om talenten te ontwikkelen. In deze muzikale talentenjacht strijden de jongeren in verschillende (online) voorrondes voor een plekje op het podium tijdens de grote finale: het UNICEF Talent Battle benefietconcert. Door deel te nemen aan de Battle dragen jongeren bij aan de UNICEF campagne tegen kindersterfte: ‘we gaan voor nul’. Want elk kind dat sterft is er één te veel. De jongeren vragen gedurende het traject aandacht voor de campagne en via de grote finale, tevens benefiet concert, halen de jongeren geld op door hun muzikale talent in te zetten. Daarnaast maken de jongeren kans op een opname in een professionele studio en kan de winnaar twv 2500 euro muziekinstrumenten uitzoeken voor school bij Bax-shop.nl.
UNICEF’s campagne ‘We gaan voor nul’ tegen kindersterfte
UNICEF voert campagne tegen kindersterfte. Elke dag sterven 18.000 kinderen. Ze sterven door oorzaken die vaak eenvoudig voorkomen kunnen worden. Denk aan malaria, mazelen en diarree. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaan we voor nul. Meer informatie is te vinden op: http://www.unicef.nl/wat-doet-unicef/campagne/
Verloop van de competitie
45 bandjes hebben zich ingeschreven voor de UNICEF Talent Battle. Begin oktober hebben de bandjes zoveel mogelijk stemmen geworven. De 24 bandjes met de meeste stemmen mochten door naar de 3 voorrondes. Op 28, 29 en 30 oktober hebben de bandjes opgetreden in de Bitterzoet in Amsterdam, Ekko in Utrecht en de Supermarkt in Den Haag. Elke avond zijn er door de jury 2 winnende bandjes gekozen en mocht 1 bandje de wildcard in ontvangst nemen. Deze wildcard kon je verdienen met het behalen van de meeste stemmen tijdens de online voorronde. Vanavond staan de 6 winnende bandjes en de 3 wildcardwinnaars van de voorrondes in de grote benefiet finale. Aan de jury de taak om 1 bandje te selecteren die de winnaar wordt van de UNICEF Talent Battle.

– FOTO GUUS SCHOONEWILLE